Pioenrozen


De firma teelt verschillende soorten pioenrozen. De soorten zijn stuk voor stuk uitgezocht op kwaliteit en populariteit. Zo staan ze langer dan een week in de vaas en zijn ze razend populair bij de klant.

Gardenia

De Gardenia is een mooie gevulde, dubbelbladige witte pioenroos. De kleur neigt soms naar roze, wat het geheel nog specialer maakt. De bloem kan tot wel twee weken mooi in de vaas staan, en wordt tot 20 cm groot. De bloem bloeit in het vroege seizoen en is onze favoriet!

Alexander Fleming

De Dr. Alexander Fleming is één van de bekendste pioensoorten. De pioen heeft grote, gevulde, dubbelbladige bloemen en bloeit buiten in het midden tot late seizoen. VOF Mak-Wouters overdekt een gedeelte van de Alexander Fleming waardoor de bloemen bij ons ook in het vroege seizoen te krijgen zijn.

Coral Sunset

De Coral Sunset heeft een unieke zalm/koraal-kleur en heeft semi dubbele bloemen. De kleur van de roos verandert tijdens de bloei. Zo begint hij in de knop met een diepe roze kleur en eindigt hij in een gelige, crème kleur, zo ziet hij er iedere dag weer anders uit.  De Coral Sunset is een terechte APS Gold Medal winner in 1986. Hij bloeit in het vroege seizoen, en bij ons nóg iets vroeger omdat wij de bloemen overdekken.

Sarah Bernhard

Deze bekende pioenroos, is over de hele wereld een begrip. Dit geweldige, dubbelbladige soort, heeft grote bloembladeren en grote, gevulde bloemen. De bloemen worden tot 20 cm groot! De Sarah staat enorm lang in de vaas en bloeit in het late segment. Wij overdekken een gedeelte van dit soort zodat ze ook in het midden seizoen bij ons te krijgen zijn.